I Supplì di Trastevere hanno trovato casa

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Via di San Francesco a Ripa, 137, Roma, RM, Italia

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I supplì a Trastevere hanno un solo indirizzo: “La casa del Supplì”.

La “Casa del Supplì” è una bontà rinomata per i fritti a Trastevere. I supplì ricalcano la migliore tradizione romana per quanto riguarda gli ingredienti ma con delle dimensioni leggermente più grandi della media. Non è nella media la qualità delle frittura che è all’apice della categoria. Il supplì al “telefono” (chiamati così perchè mentre li si mangia bollenti si formano dei lunghi fili di mozzarella – il wireless ancora non esisteva ne gli smartphone) ed i mega arancini la fanno sempre da padrone in questo piccolo locale nel cuore trasteverino. L’arancino in bianco con piselli e funghi (vedi foto) è qualcosa di divino e sostituisce tranquillamente una qualsiasi cena a portar via.

Fa un po’ strano abbinare il termine street food con questo locale ma sono proprio loro che portano avanti da anni la tradizione del miglior cibo da strada romano, senza clamori ma con tanti fedeli clienti conquistati dal sapore e non dalle sigle. Per la cronaca troverete anche la pizza al taglio. Si sposa a pennello una musica o uno stornello perchè in fondo ♫ “semo romani, trasteverini”

Assaggiate: Supplì!!!!

It’s bizarre to talk about street food when it comes to places like this – places that it seems always existed, way before the concept of “street food” as a cultural expression was born. They were not aware they were creating what we call now a take away, or a street food parlour, because supplì already existed as a typical Roman snack, and what they did was simply to bring it to perfection. So, what’s the recipe for a great supplì?

First, it has to be relatively big (it’s a snack!), and in this sense we found these a little bigger in size than tradition would expect (not that we feel disappointed at that). Second, the sticky and well seasoned rice ball has to be coated in crumbs and fried. This is a crucial step where most of the makers would fail. Not here: the fried coating is tasty, crunchy, just that little bit greasy that makes it appetizing and not super heavy.

Do not miss the iconic supplì “al telefono” (on the phone), so called because when served scorching hot, the mozzarella in the filling would melt and form strings that connect the two halves like a wire would connect the handset to the body of the telephone. Or maybe try it “in bianco” (with no tomato sauce), like our fav, filled with green peas and fried mushrooms. No fuss here, just plain, down to earth well cooked food, a must for Romans and conveniently located in the heart of Trastevere, for all the tourists to enjoy.

The perfect soundtrack: we cannot but choose a folk song to better enjoy our supplì.

La Casa del Supplì highlights: i supplì!

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