Pizza alla Pala ed è subito amore

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Via Peveragno, 52, Roma, 00166 RM, Italia

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Questa piccola pizzeria al taglio ha la sua clientela fedele che ne apprezza semplicità e bontà. Pizza alla pala per palati affamati.

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La pizza alla pala di Love 4 Pizza esercita fascino nella rigorosa semplicità del suo sapore. Il nome lascia presagire quello che poi scoprirete voi stessi. Infatti oltre all’amore per la pizza, c’è anche l’amore per i fritti e per le proprie origini.
Con la Calabria nel sangue, vi inviteranno a celebrare i gusti accesi e vivaci dell’nduja e dei vari sfizi. Noi abbiamo provato le bombette, una pasta cresciuta e fritta con ‘nduja e funghi, una vera delizia dal sapore deciso ma senza eccedere. Le pizze che decisemante hanno una marcia in più sono quelle a base di funghi che esaltano questo prodotto al meglio.

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L’impasto è di media altezza e la sua qualità oltre a quella degli ingredienti ci parla di una discreta digeribilità e di sapori ben distinguibili. Provate anche la pizza ripiena mozzarella, prosciutto cotto e pomodori (talmente buona che ce ne vorrebbe una pala a testa); morbida sopra e della giusta croccantezza alla base. I calzoni sono buonissimi, specie quello prosciutto e mozzarella. Buona la scelta di fritti tra i quali consigliamo i supplì nella loro versione tradizionale. Per finire non potete lasciarvi scappare la paladi pizza ripiena di nutella con lo zucchero a velo sopra…da urlo! Fanno anche consegne a domicilio. Non resta che dire We Love 4 Pizza!!

Cosa c’è di meglio un rosso e caldo…Red Hot Chili Peppers (vecchia maniera s’intende). Un ponte fra sound piccante e terre di Calabria. E poi tutti ad un bel ♫ Coffee Shop che non c’è!

Assaggiate: Bombette alla ‘nduja!!!

This is the first time we treat a question we will probably deal with a few times more in the future, which is, roman-style pizza made by people coming from outside Rome.
At this pizzeria, Love 4 Pizza (no explanation needed this time, uh?), owners come from the South. The very South; the extreme edge, a land called Calabria. Should we say something about it? Any travel guide would do better than us. We only to mention ‘nduja briefly.

There’s much more in Calabrian cuisine, but again in this shop, ‘nduja is the queen of the table. One of the reasons people love ‘nduja so much is probably that it perfectly represents the land it’s coming from, Calabria: the roughness of a hard life spent in the fields, in a difficult territory where poverty is still, unfortunately, reality and not only a fairy tale. A place where culture is archaic and modern at the same time, where traditions are strong but boys and girls dream of progress and ambitions.’Nduja is sweet and creamy at first, and reveals its passionate and warm nature a moment after. A sweet deception, a contradiction itself. Another reason is that its creamy texture makes it an ideal complement to be spread on bread and such. So, on pizza as well.

At Love 4 pizza though, the feather in the cap is the bombetta (small bomb): it’s pizza dough, or a very similar one (named pizza cresciuta in Naples), modeled in small balls and filled with – in this case – ‘nduja and mushrooms. The balls are then deep fried and served burning hot. It’s a great contrast between the neutral taste of the dough and the hot ‘nduja, however it’s so well balanced that it’s everything but excessive, and suitable even for those who are not fond of spicy food.
Still hungry? They make a delicious pizza bianca filled with Nutella, a great fav even for kids. Sprinkled with icing sugar, it’s a treat!

The perfect soundtrack: proud of their peperoncino based food, Calabrians would surely appreciate the hot sound of Red Hot Chili Peppers: “Meet me at the ♫ Coffee Shop, we can dance like Iggy Pop…”

Love 4 Pizza highlights: Bombette alla ‘nduja.

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