Pizza Art – L’arte nella pizza

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Via dei Monti di Creta, 9, Roma, RM, Italia

http://www.pizzaart.it/

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Piccola pizzeria al taglio per una grande pizza

Il locale ha un muro rosso sugo decorato da specchi bianchi che ricorda i colori della pizza ed accende la voglia di mangiare.

La pizza è in equilibrio tra fragranza e leggerezza. La margherita è guarnita con basilico fresco profumato; è delicata ed in bocca si lascia apprezzare per la sua semplice bontà. La pizza carciofini e salsa tonnata è una goduria per gli amanti dei sapori decisi ma delicati allo stesso tempo. Le girelle prosciutto e mozzarella o agli spinaci sono dei mega rustici ripieni supergolosi. Tra le pizze ripiene non fatevi sfuggire quella robiola e prosciutto crudo…da sturbo! Infine abbiamo assaggiato la polpetta di pollo fritta al punto giusto ma da accompagnare con una bevanda leggermente frizzante.

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Proponiamo un abbinamento stuzzicante e in linea con il traffico romano:♫ The Passenger grande classico per una pizza che rispetta in pieno le aspettative. Da mangiare sul bus mentre si sta fermi ad aspettare il tipo che ha lasciato la macchina in tripla fila, per comprare un Gratta e Vinci. Iggy falli a pezzi!!!

Assaggiate: Pizza Margherita e robiola prosciutto crudo!!!

We don’t recommend a pizza in the outskirts unless it is really worthy a try, and this is the case. Cornelia, the nearest station, is one of the newest on the line A and connects you directly to the Vatican City, which is only a few stops away. It could easily be a location to find a cheap B&B or something, and there are some indeed. That’s why we wanted you to take a note about it.
This hole in the wall has a wide range of mouth-watering pizzas and we are proud of having discovered it for you. Here, it is not only a question of how light and crunchy is the base, but we talk more about the richness and variety of toppings. Think of the margherita – an abused term that refers, unfortunately even in Italy, to any red&white pizza, regardless of the quality of the cheese and of the tomato sauce. What an enormous mistake. Here there’s the real thing: a rich-in-sweetness, creamy tomato base with real (no cheap cheese instead, please) hand-shredded mozzarella. Bonus: those summery refreshing large basil leaves, which, we hope, you will not discard in the handkerchief but eat altogether. It is really as good as… “basil on a margherita” (please forgive us).

But there’s more: creamy as a mayo is the texture of the tuna sauce on the second one we had, combined with pickled artichoke hearts for a tart touch. Or maybe a girella, a swirl of puff pastry filled with spinach, or cheese and ham, or even a pizza ripiena: the robiola e prosciutto one tastes great in its quite original combo. To end up, we had a chicken crocchetta that matches perfectly a soft bubbly drink.

The perfect soundtrack: we can bear a traffic jam just if we have good music at hand: a must in every car is The Passenger, by Iggy Pop.

Pizza Art highlights: pizza margherita, pizza robiola e prosciutto

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